AMSTERDAM – Mad Catz introduceert een nieuwe draadloze headset voor de Xbox 360. Anders dan vergelijkbare ‘draadloze’ headsets zou de Mad Catz Warhead 7.1 ‘echt’ draadloos werken.

Draadloze headsets voor de Xbox 360 zijn in de praktijk doorgaans maar deels draadloos: wil men zelf kunnen meechatten, dan moet er een kabeltje worden getrokken tussen de headset en de controller van de spelcomputer. Dat is bij Mad Catz’ Warhead 7.1 niet meer nodig, stelt de fabrikant van game-accessoires.

De headset communiceert volledig draadloos met een zendstation, dat op zijn beurt wel met een usb- en optische geluidskabel moet worden aangesloten op Microsofts console. Gebruikers zitten echter niet meer met een draadje aan de controller gebonden. Bovendien zou de headset daadwerkelijk surroundgeluid leveren.

De surroundheadset werkt op een accu, die kan worden opgeladen door de hoofdtelefoon op zijn zendstation te plaatsen. Mad Catz brengt ook stereoversies van de headset uit, die gaan Detonator en Devastator heten. De Detonator werkt via een usb-snoer, terwijl de Devastator enkele AA-batterijen nodig heeft om te werken.

Het trio komt dit najaar op de markt. Exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar Mad Catz laat weten dat de headsets niet duurder zullen uitvallen dan 300 dollar.