AMSTERDAM – Is de opslagcapaciteit van de iPhone tot en met de laatste bit opgebruikt, dan zat er tot voorheen niets anders op dan gewoon wat muziek, foto’s, video’s of apps te wissen. De i-FlashDrive brengt daar verandering in.

Deze flashdrive van PhotoFast is de eerste echte usb-stick voor de iPhone, iPad en iPod touch. De i-FlashDrive breidt de bestaande capaciteit uit met 8 tot 32GB en beschikt over twee aansluitingen, zodat hij zowel in de dockaansluiting van de iPhone past als in de usb-aansluiting van de gemiddelde pc.

Bij de i-FlashDrive hoort een gratis app, waarmee men de bestanden in het geheugen van de usb-stick en van de iPhone zelf kan beheren en waarmee men contactgegevens kan kopiëren naar de geheugenuitbreiding. Ook zou de software de mogelijkheid bieden om niet-omgezette mp3-bestanden af te spelen.

PhotoFast brengt zijn i-FlashDrive nog deze maand uit in Taiwan. De rest van de wereld volgt later, maar wanneer precies is nog niet bekend. De prijzen beginnen bij 95 dollar voor de versie met 8GB en lopen op tot en met 180 dollar voor de uitvoering met 32GB.