AMSTERDAM – De Amerikaanse fabrikant van audio- en gameaccessoires Turtle Beach heeft twee nieuwe headsets voor gamers aangekondigd. Beide headsets zijn zowel geschikt voor de pc als spelcomputer.

Voor gamers die niet van kabels houden komt Turtle Beach met de PX3. Deze draadloze headset is ontworpen voor Sony’s PlayStation 3, maar werkt volgens de fabrikant ook met de Xbox 360 en pc. De koptelefoon heeft achttien voorgeïnstalleerde geluidsinstellingen, die verwisselbaar zijn met nieuwe, downloadbare voorinstellingen.

De headset ontvangt zijn geluid draadloos van een zenderkastje dat op de pc of console moet worden aangesloten. De benodigde kabels worden meegeleverd, stelt Turtle Beach. Gamers die willen chatten via de Xbox 360, moeten de headset wel via een kabeltje op de controller aansluiten. De headset werkt op een oplaadbare accu, die goed is voor tien uur luisterplezier, aldus de fabrikant.

Daarnaast komt de accessoiremaker met een bedrade headset voor de Xbox 360 en pc, de Z6A. Deze headset heeft een ingebouwde, 5.1-kanaals surroundversterker. Op de Xbox 360 levert de koptelefoon echter alleen stereogeluid. De Z6A krijgt een adviesprijs van 100 dollar, terwijl de draadloze PX3 in de VS zo’n 150 dollar zal kosten. Wanneer beide headsets verkrijgbaar zullen zijn, is nog niet bekend.