AMSTERDAM – Draaitafels willen nogal eens wat ruimte opslokken, om over de bijhorende platencollectie nog maar te zwijgen. De Vertical Vinyl kan aan dat laatste niets veranderen, maar de draaitafel zelf neemt in elk geval genoegen met een bescheiden plekje aan de muur.

De Vertical Vinyl is een platenspeler die verticaal aan de muur kan worden bevestigd. Daardoor hoeft men niet meer een complete tafel te reserveren voor een forse draaitafel.

Bovendien werkt de verticaal opererende draaitafel volledig draadloos. Het apparaat wordt geleverd met vier AA-batterijen, zodat men het toestel niet op het stopcontact hoeft aan te sluiten. Ook een kabeltje naar een versterker is niet nodig, want de Vertical Vinyl heeft zijn eigen ingebouwde speakers.

Wie liever niet met milieuonvriendelijke batterijen werkt kan eventueel alsnog een stroomadapter gebruiken, maar of er ook een audio-uitgang beschikbaar is voor aansluiting op een serieuze speakerset, is niet duidelijk. De prijs van het apparaat bedraagt ongeveer 92 euro.