AMSTERDAM – De gemiddelde beschermhoes voor de iPhone biedt nauwelijks of geen bescherming voor misschien wel het kwetsbaarste onderdeel van de smartphone: het scherm. De Rugged iPhone 4 Case van Sharkeye pakt het anders aan.

Deze stevige beschermhoes omhult de zijkanten en achterzijde van Apple’s recentste smartphone met stevig plastic, zoals zovele hoezen doen. Maar daarnaast beschikt de hoes ook over een beschermende laag voor het scherm, dat ervoor zorgt dat het touchscreen veilig is voor vallen en andere ongelukken.

Dit beschermende materiaal laat echter ook meteen zien, waarom veel iPhone-hoezen een dergelijke touchscreenbescherming ontberen: het aanraakscherm is daardoor niet te bedienen. Gelukkig kan men de beschermende laag eenvoudig wegschuiven met een schuifknop op de achterkant van de hoes.

Door verwijderbare rubberen beschermingen voor openingen en knoppen, is de Rugged iPhone 4 Case volgens Sharkeye bovendien spatwaterdicht. De stevige hoes maakt de smartphone echter wel een stuk dikker. De prijs van de beschermhoes bedraagt zo’n 35 euro.