AMSTERDAM – Op de Computex-beurs in Taiwan demonstreert MSI deze week een nieuwe lichting Wind Top all-in-one computers. De nieuwe modellen zijn voorzien van led-schermen, terwijl volgens MSI ook de touchscreenbediening verbeterd is.

Op de internationale computerbeurs in het Taiwanese Taipei introduceert MSI drie nieuwe Wind Tops voor consumenten, de AE2211G, AE2211 en AE2230. Dit zijn de eerste all-in-ones die de computerfabrikant heeft voorzien van een full-HD touchscreen met led-backlight.

De eerste twee draaien op nieuwe Intel Core-processors, terwijl de AE2230 als eerste Wind Top-model gebruikmaakt van AMD’s nieuwe Sabine-chipset. Voor zakelijk gebruik introduceert MSI de Wind Top AP2011, een 20-inch all-in-one met ontspiegeld led-scherm. Deze slanke Wind Top kan ook op een standaard worden gezet, waardoor hij nog meer lijkt op een monitor zonder pc eraan.

Het kwartet is uitgerust met Wind Touch 4-software, een nieuwe versie van de software die MSI bij zijn all-in-ones levert om een aanraakgevoelige gebruikersinterface te bieden. Volgens de fabrikant is de functionaliteit op het gebied van sociale netwerken verbeterd. Ook voorziet de nieuwe touchinterface in ArtRage 3, een softwarepakket waarmee men kan schilderen en tekenen op het touchscreen.