AMSTERDAM – Nvidia kondigt een nieuwe 3D-bril aan, die het een stuk goedkoper moet maken om te computeren in stereoscopisch 3D.

Nvidia’s nieuwe 3D Vision-bril is net als zijn voorganger een actieve-sluiterbril. Maar werkte de eerste Nvidia-bril nog draadloos op een ingebouwde accu, de nieuwe bril moet met een kabeltje op de usb-poort worden aangesloten om te werken.

De eerste 3D Vision-bril van Nvidia werd verkocht om stereoscopisch 3D via actieve-sluitertechnologie mogelijk te maken op pc’s en laptops. De bril had een ingebouwde accu, die via usb kon worden opgeladen. De draadloze communicatie vond plaats via een klein, piramidevormig ontvangerkastje, dat op een usb-poort van de pc moest worden aangesloten. In sommige 3D-laptops en –monitoren werd deze zenderfunctie ingebouwd.

Dit maakte de bril – met een adviesprijs van 149 dollar – wel duurder dan nodig was, aldus Nvidia. Het bedrijf komt daarom met een nieuwe, niet-draadloze versie. Deze ontvangt zijn energie en communiceert met de pc via een usb-kabel. De bril zou eind juni op de markt komen tegen een adviesprijs van 99 dollar.