AMSTERDAM – Voor ouders die vaak foto’s maken van hun kinderen, om er net zo vaak achter te komen dat hun kroost niet naar het vogeltje kijkt, lanceert Samsung met een nieuwe compactcamera, de ST700.

De nieuwe digitale camera maakt gebruik van de 2View-functie die Samsung ook al in eerdere fototoestellen verwekte. Werd deze functie – die voorziet in een tweede scherm aan de voorkant – eerder gebruikt om een kopie van het hoofdscherm weer te geven, bij de ST700 kan het scherm tekenfilmpjes laten zien.

De bedoeling is dat kinderen niet alleen gebiologeerd naar de camera staren, wanneer ze op de foto worden gezet, maar ook nog eens lachen. Samsung stelt dat er uit acht verschillende tekenfilmpjes kan worden gekozen. Ook kunnen gebruikers hun eigen videoclip van maximaal een halve minuut opnemen, om die af te spelen op het voorste scherm.

De ST700 kan 16,1-megapixelfoto’s maken en beschikt over een 5x optische zoomlens. Het apparaat ligt inmiddels in de winkels in een zwarte en zilverkleurige variant. Prijzen beginnen bij 225 euro.