AMSTERDAM – ZiiLabs, dochterbedrijf van Creative, heeft twee Android-tablets aangekondigd die zijn uitgerust met de eigen ZMS-20- en ZMS-40-chips van het bedrijf.

ZiiLabs kondigde enkele weken geleden twee nieuwe tabletchips aan, de ZMS-20 en ZMS-40. Inmiddels heeft de fabrikant twee tablets gemaakt die de nieuwe processors huisvesten. Het gaat om tablets van 7 en 10 inch, die de serienaam Jaguar hebben meegekregen.

De 7-inch tablet heeft een resolutie van 1024 bij 600, de 10-inch versie doet 1280 bij 800. Ze zijn ontwikkeld voor gebruik met Android 3.0, maar kunnen ook gebruikt worden met andere tabletbesturingssystemen.

Creative’s ZiiLabs is dan ook niet van plan om de tablets zelf uit te brengen: het is de bedoeling dat de zogeheten referentiemodellen door andere elektronicafabrikanten worden overgenomen en vermarkt.

Volgens ZiiLabs zijn de Jaguar-tablets snel genoeg om full-HD-video’s vloeiend af te spelen. De apparaatjes beschikken dan ook over een hdmi-aansluiting. Ook een usb-aansluiting en een SD-kaartopening ontbreken niet. De tablets beschikken verder over camera’s aan de voor- en achterkant, wifi, optionele 3G/4G-adapters en stereoluidsprekers.