Pioneer komt met prijzige Surface-concurrent

AMSTERDAM – Microsofts Surface – de interactieve touchtafel – heeft er weer een nieuwe concurrent bij. Zijn nieuwste rivaal komt van Pioneer en heeft niet bepaald een plebsvriendelijk prijskaartje.

In januari toonden Microsoft en Samsung met de SUR40 een nieuwe variant van Surface. Deze tafel maakte gebruik van dezelfde aanraakgevoelige technologie die in eerdere Surface-modellen te vinden was, maar combineerde het met nieuwere en snellere hardware. De slimme 40-inch tafel leek met zijn prijskaartje van 7600 dollar wel aan de prijzige kant.

Pioneer toont nu aan dat dat heftige prijskaartje nog wel meeviel. De Japanse elektronicafabrikant lanceert in Japan de WWS-DT101 Discussion Table, een soortgelijke installatie, maar dan een slag groter.

Deze 52-inch touchtafel neemt geen genoegen met minder dan een quadcore Intel Core i7 950-processor, bijgestaan door 6GB aan werkgeheugen. Het forse apparaat beschikt over wifi, heeft een ingebouwde scanner en printer, en voorziet bovendien in speciale software die het mogelijk maakt om de tafel te laten communiceren met iPads.

Met al deze wapenfeiten is de Discussion Table volgens Akihabaranews.com in elk geval erg rap en rijk aan mogelijkheden. Maar de prijs liegt er ook niet om: Pioneer vraagt zo’n 26 duizend euro voor zijn slimme tafel. Of de Discussion Table ook verkrijgbaar zal zijn in Europa, is nog niet duidelijk.

 

Tip de redactie