Passief iPhone-dock verdubbelt schermgrootte

AMSTERDAM – Het regent de afgelopen weken stekkerloze iPhone-docks, die natuurkundige technieken gebruiken om het geluid uit de smartphonespeakers te versterken. De Hive gaat nog een stapje verder en verdubbelt het waargenomen schermformaat van Apple’s iPhone 4.

De Hive heeft geen stopcontactaansluiting en verbruikt dus geen energie, maar zorgt er toch voor dat het geluid van de iPhone 4 luider klinkt dan normaal. Bovendien zorgt het passieve dock voor een tweemaal zo groot beeld. Althans, dat stelt de maker, de Amerikaan Jake Waitzman.

Voor dat grotere beeld gebruikt Waitzman een soort vergrootglas. Een op maat gesneden Fresnel-lens wordt voor de iPhone 4 geplaatst, waardoor de waargenomen schermgrootte wordt verdubbeld. Ondertussen kan men de smartphone gewoon blijven bedienen, toont de ontwerper aan in een promofilmpje.

Of de Hive daadwerkelijk op de markt komt, is echter nog even afwachten. De Amerikaanse bedenker heeft zijn product op de website van Kickstarter geplaatst, wat betekent dat geïnteresseerden eerst voldoende geld moeten inleggen, voordat de Hive in productie wordt genomen.

 

Tip de redactie