Panasonic lanceert laptop met dikke huid

AMSTERDAM – Panasonic voorziet zijn ToughBook-lijn van een nieuw model, de ToughBook 53. Deze robuuste 14-inch laptop kan heel wat stoten en koffiespetters hebben, en is nu bovendien een stukje sneller dan zijn voorgangers.

Ten opzichte van de vorige generatie, de ToughBook 52, pakt de nieuwe telg uit met snellere Sandy Bridge Core i3-, i5- en i7-processors van Intel. Daarnaast moet een groter touchpad voor eenvoudigere bediening zorgen, terwijl het apparaat dankzij de toevoeging van een usb 3.0-poort weer bij de tijd is.

De nieuwe laptop is met zijn robuuste body zeker niet de slankste, maar Panasonic heeft het apparaat wel wat compacter en lichter weten te maken dan zijn voorgangers. Desondanks is ook de nieuwe ToughBook weer een taaie schootcomputer, bestand tegen stevige stoten en rigide weersomstandigheden. Goed nieuws voor koffieleuten is dat het toetsenbord geen kik geeft bij een flinke morspartij.

Of Panasonic zijn dikhuidige laptop ook in Nederland zal uitbrengen is nog niet duidelijk. Vanaf juni brengt de elektronicafabrikant drie verschillende versies uit in de VS, voor prijzen die variëren van 1100 tot 1700 euro.

 

Tip de redactie