Luna is slanker en knapper dan R2D2

AMSTERDAM – R2D2 kan wel inpakken: het Amerikaanse RoboDynamics stelt deze week Luna voor, een ‘persoonlijke’ robot die knapper en slanker is dan het onbegrijpelijk bliepende Star Wars-‘personage’.

Robots spreken blijkbaar tot de verbeelding: tal van bedrijven werken aan elektronische evenbeelden van de mens, maar vaak gaat het niet verder dan boeiende prototypes of apparaten die gewoon niet bedoeld zijn voor thuis.

Geen prototype
Luna is wel bedoeld voor consumenten en staat zelfs op het punt om daadwerkelijk op de markt te komen. Binnenkort wordt de elektronische dame in een beperkte oplage van duizend stuks te koop aangeboden voor een vermoedelijke prijs van 1000 dollar per stuk.

Later moet de robot in massaproductie gaan en zal RoboDynamics proberen zijn doelstelling waar te maken. Als het aan het bedrijf uit Californië ligt, heeft ieder huishouden in 2021 zijn eigen electromens.

Persoonlijkheden
De fabrikant is nog vrij vaag over de mogelijkheden van de robot, maar laat wel weten dat Luna geleverd wordt met een eigen app-winkel, waarmee functionaliteit aan het apparaat kan worden toegevoegd. Eigenaars kunnen bovendien allerhande usb-apparaten op de robot aansluiten.

Bij lancering zal de knappe Luna beschikken over diverse persoonlijkheden waaruit vroege kopers kunnen kiezen. Dankzij drie microfoons, draadloze verbindingsmogelijkheden, twee camera’s en een 8-inch touchscreen kan men de robot besturen met onder meer spraak, aanrakingen en gebaren. De verstelbare armen maken het bovendien mogelijk om Luna om te toveren tot een prijzige dienbladstandaard voor naast de salontafel.

 

Tip de redactie