Iiyama introduceert energiezuinige monitor

AMSTERDAM – Voor energiebewuste computeraars komt de Japanse monitorfabrikant Iiyama met de E2008HDD-B, een 20-inch pc-scherm dat tot 40 procent energiezuiniger zou zijn.

De specificaties van de nieuwe monitor laten weinig schokkends zien. Zo bedraagt de contrastverhouding een gangbare 1000:1, en is ook de beeldhelderheid met 250cd/m2 vrij standaard. Hetzelfde geldt voor de responstijd (2ms) en schermresolutie (1600 bij 900).

Volgens Iiyama weet de monitor deze weinig onderscheidende prestaties echter neer te zetten bij een aanzienlijk lager energieverbruik dan vergelijkbare monitoren, waaronder Iiyama’s eigen modellen.

Het scherm verbruikt volgens de fabrikant 25 watt in de ecostand, waarmee het apparaat 30 procent energiezuiniger is dan zijn voorgangers. In de normale stand zou de monitor zelfs 40 procent zuiniger omspringen met energie.

Het 20-inch pc-scherm beschikt niet over een hdmi-aansluiting, maar is wel uitgerust met dvi- en vga-poorten. Iiyama brengt de E2008HDD-B nog deze maand uit in Japan. Wanneer en met welk prijskaartje de monitor in Europa uitkomt, is nog niet bekend.

 

Tip de redactie