Laptop houdt benen koel

AMSTERDAM – HP introduceerde maandag nieuwe versies van zijn Envy-laptops. De high-end notebooks geven een nieuwe draai aan de term ‘schootcomputer’, want ze houden volgens HP de benen koel.

De vernieuwde HP Envy 14 en Envy 17 zijn uitgerust met CoolSense-technologie, een techniek die volgens HP zelf merkt wanneer de laptop op schoot ligt. Ziet de CoolSense-sensor dat de laptop op een ongelijk oppervlak ligt, dan blijft het apparaat in de ‘low-power’-stand staan. Hierdoor blijft de laptop lekker koel, aldus HP.

De laptops zijn verder voorzien van een hardwarematige upgrade ten opzichte van hun voorgangers. Zo draaien de nieuwe laptops op een Intel Sandy Bridge-processor en beschikken ze nu over usb 3.0-aansluitingen. De nieuwe Envy’s komen in juni in de winkels te liggen. Prijzen beginnen bij 1199 euro voor de Envy 14 en 1699 euro voor de Envy 17.

Naast de twee Envy’s introduceerde HP ook drie geüpdatete Pavilion-laptops, de dm4, dv6 en dv7. Ook de dm4 is uitgerust met schootbeschermende CoolSense-technologie, terwijl de dv6 en dv7 het slechts met een nieuw grijs kleurtje moeten stellen. Ook dit trio komt in juni uit. De dm4 kost minimaal 799 euro, terwijl de prijzen voor de nieuwe dv6 en dv7 beginnen bij respectievelijk 649 en 749 euro.

 

Tip de redactie