Mio introduceert nieuwe navigatiesystemen

AMSTERDAM – Mio introduceert zes nieuwe nagivatiesystemen voor dit voorjaar. De meeste worden geleverd met gratis verkeersinformatie.

De fabrikant van gps-systemen ververst zijn Spirit-serie met zes nieuwe modellen: de Spirit 485, 485 Live TMC, 680, 685 Live TMC, 686 Live TMC en 687 Live TMC. De vier Live TMC-apparaatjes worden onder meer geleverd met gratis verkeersinformatie, waarbij gebruikers geen abonnementskosten hoeven te betalen, aldus Mio.

De 687 Live TMC vormt het topmodel van de nieuwe Spirit-generatie. Dit apparaat heeft een 5-inch breedbeeldtouchscreen, en beschikt verder als enige over een ingangsaansluiting voor beeld en geluid. Hierop kunnen bestuurders volgens Mio bijvoorbeeld een achteruitkijkcamera aansluiten, om het achteruit inparkeren makkelijker te maken.

Vrijwel alle modellen worden geleverd met kaarten van 44 Europese landen. Alleen de Spirit 485, het instapmodel, moet het doen met kaarten van 23 West-Europese landen. De prijzen variëren van 100 euro voor het instapmodel tot 180 euro voor de Spirit 687 Live TMC. De nieuwe navigatiesystemen liggen medio mei in de winkels.

 

Tip de redactie