AMSTERDAM – Eind april waren er al drie miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S II, de opvolger van de succesvolle Galaxy S, besteld. Het toestel wordt zeer binnenkort in Nederland verwacht en is al verkrijgbaar in Engeland en Korea.

De voorbestellingen zouden door providers zijn gedaan bij het Koreaanse bedrijf. De cijfers lijken een opmars naar een uitmuntende verkoop. Mogelijk pakt die verkoop nog beter uit dan die van de eerste Galaxy S.

Deze smartphone, waarvan Apple zegt dat het een ‘slaafse’ kopie is van de iPhone 4, ging ongeveer tien miljoen keer over de toonbank.

Sneller en dunner

De nieuwe Galaxy S moet een stuk sneller zijn dan de voorganger en ook is het toestel dunner. Bovendien is de smartphone uitgerust met een scherm van 4,3 inch en een resolutie van 800 bij 400 pixels.

Daarnaast is er een 8 megapixel camera ingebouw en ondersteunt het apparaat NFC waarmee bijvoorbeeld mobiele betalingen kunnen worden gedaan. De Galaxy S II draait op Android 2.3 met daaroverheen Touchwiz van Samsung zelf.

iPhone 4

Zoals gezegd vindt Apple de Galaxy S erg lijken op de iPhone 4 en het bedrijf startte daarom een rechtszaak tegen Samsung. Inmiddels heeft Samsung laten weten het niet met de beschuldigingen eens te zijn. Of in de zaak ook de Galaxy S II wordt meegenomen, is niet bekend.

De zaak moet nog voor de rechter komen. Er is nog een kleine mogelijkheid dat de twee bedrijven tot een schikking komen.