BenQ lanceerde donderdag zijn nieuwste pc-scherm in Nederland. De fabrikant spreekt zelf van een een ‘high-end’ 24-inch monitor met ‘ultrahoog’ contrast. Het ontwerp van deze 24-inch EW2430 werd in maart onderscheiden met een iF Award.

Het nieuwe beeldscherm werd al in januari geïntroduceerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, samen met zijn iets luxere broer, de EW2430V. Het is onbekend of deze ‘V’-versie nog het levenslicht zal zien in Nederland, maar de EW2430 is hier sinds deze week wel verkrijgbaar.

De monitor is uitgerust met een VA (Vertical Alignment) led-paneel, wat volgens BenQ zorgt voor een stevige contrastverhouding van 3000:1 (20.000:1 dynamisch) en een hoger kleurbereik dan het doorsnee beeldscherm: 8 in plaats van 6 bit.

De full-HD monitor beschikt over twee hdmi-aansluitingen, zodat er naast de pc ook een spelcomputer kan worden aangesloten. Voor oudere computers zijn er ook aansluitingen voor dvi- en d-sub-kabels aanwezig, en een vierpoorts usb-hub ontbreekt evenmin. De EW2430 heeft een adviesprijs van 269 euro.