Antec, een hardwarefabrikant die zich doorgaans vooral bezighoudt met computerbehuizingen, lanceert een lichtstip voor monitors. Volgens het bedrijf zal deze plakstrip met ledlampjes een rustgevende werking hebben op de ogen van overenthousiaste computergebruikers.

De lichtstrip – of in duurdere (en meer) woorden: Soundscience Halo 6 Led Bias Lighting Kit – is niet gebaseerd op de meest actuele onderzoeken. Philips was Antec al voor met onder meer de 220X1, een 22-inch monitor die ingebouwde LightFrame-technologie bevatte.

De werking is vergelijkbaar: lampjes zorgen voor een aureool van licht rondom het scherm. Dit zou belasting van de ogen verminderen, waardoor deze minder snel moe worden bij langdurig gebruik van de computer. Moest men bij Philips’ oplossing echter een complete monitor kopen, bij Antecs vinding kan men zijn bestaande scherm blijven gebruiken.

Men dient de strip achter op een bestaande monitor te plakken. De ledlampjes halen hun elektriciteit uit een usb-poort, dus een monitor met usb-hubfunctie is wel zo handig. Antec levert de ledstrip vooralsnog enkel via zijn website aan voor 13 dollar.