Acer brengt 3D-all-in-one met Kinect-achtige gebaarbesturing

 De eerste 3D-all-in-one bestond al, maar toch heeft Acer met zijn Aspire Z5763 een primeur in handen. Deze all-in-one voegt namelijk ook Xbox Kinect-achtige gebaarbesturing toe aan zijn 3D-wapenfeiten.

Acer introduceert deze week een nieuwe all-in-one die MSI’s AE2420 3D voorbijstreeft. Net als MSI’s pc-in-een-beeldscherm kan de 23-inch Aspire Z5763 beelden in 3D weergeven als de gebruiker een actieve-sluiterbril op zet, maar daar blijft het niet bij.

Op de voorkant van Acers nieuwe all-in-one zijn twee camera’s te vinden. Die zijn niet bedoeld om 3D-videochats mogelijk te maken, maar voor ‘AirControl’, een Kinect-achtige gebaarbesturing. Door met de handen voor het scherm te zwiepen en te zwaaien, kunnen gebruikers bijvoorbeeld videofilms afspelen en pauzeren, muziek vooruitspoelen en door foto’s bladeren.

De nieuwe all-in-one is verder voorzien van Intels nieuwste lichting mobiele processors, een GeForce GT 440M of 435M videokaart, tot 2TB harddiskruimte en maximaal 16GB aan werkgeheugen. Voor het betere 3D-filmwerk is er ook een blu-rayspeler aanwezig. Het apparaat komt in mei uit in Engeland en heeft een vanafprijs van 999 pond (1121 euro). Een Nederlandse lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekend.

Tip de redactie