De eerste 3D-all-in-one bestond al, maar toch heeft Acer met zijn Aspire Z5763 een primeur in handen. Deze all-in-one voegt namelijk ook Xbox Kinect-achtige gebaarbesturing toe aan zijn 3D-wapenfeiten.

Acer introduceert deze week een nieuwe all-in-one die MSI’s AE2420 3D voorbijstreeft. Net als MSI’s pc-in-een-beeldscherm kan de 23-inch Aspire Z5763 beelden in 3D weergeven als de gebruiker een actieve-sluiterbril op zet, maar daar blijft het niet bij.

Op de voorkant van Acers nieuwe all-in-one zijn twee camera’s te vinden. Die zijn niet bedoeld om 3D-videochats mogelijk te maken, maar voor ‘AirControl’, een Kinect-achtige gebaarbesturing. Door met de handen voor het scherm te zwiepen en te zwaaien, kunnen gebruikers bijvoorbeeld videofilms afspelen en pauzeren, muziek vooruitspoelen en door foto’s bladeren.

De nieuwe all-in-one is verder voorzien van Intels nieuwste lichting mobiele processors, een GeForce GT 440M of 435M videokaart, tot 2TB harddiskruimte en maximaal 16GB aan werkgeheugen. Voor het betere 3D-filmwerk is er ook een blu-rayspeler aanwezig. Het apparaat komt in mei uit in Engeland en heeft een vanafprijs van 999 pond (1121 euro). Een Nederlandse lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekend.