Vlak na de lancering van zijn eerste televisies met passieve 3D-technologie, laat LG weten dat het de techniek nu ook naar de computer brengt. De Koreaanse elektronicafabrikant introduceert een nieuwe lichting monitoren, die 3D-beelden laten zien middels een goedkope, passieve bril.

Het gaat om twee nieuwe beeldschermseries met de namen D41P en D42P. Deze series voorzien in pc-schermen van 21,5 tot en met 25 inch. Allen zijn uitgerust met LG’s FPR-coating (Film Pattern Retarder), die het mogelijk maakt om 3D weer te geven zonder gebruik van dure actieve-sluiterbrillen. Net als bij de vergelijkbare Cinema 3D-tv’s van LG leidt dit tot een rustiger 3D-beeld, maar heeft de resolutie bij ruimtelijke beelden er wel onder te leiden.

De nieuwe beeldschermen hebben net als genoemde televisies een full-HD resolutie. LG noemt een responstijd van 5 milliseconden. Verder beschikken de monitoren over een hdmi 1.4-aansluiting en beschikken ze over een functie om 2D-beelden 3D te maken. Prijzen zijn nog niet bekend. De schermen komen binnenkort eerst uit in Zuid-Korea. In juni zou LG de schermen ook in Europa uitbrengen.