Kodak heeft een nieuwe all-in-one-fotoprinter geïntroduceerd die documenten en foto’s niet alleen via de pc of laptop afdrukt, maar ook vanaf smartphones en tablets.

De ESP Office 2170 van Kodak is een zogenoemde draadloze printer, die zowel kan printen via usb als via het (draadloze) thuisnetwerk. Daarnaast kan het apparaat gebruikt worden om foto’s en documenten af te drukken vanaf iPads, iPods touch, iPhones en BlackBerry-mobieltjes.

Om te kunnen printen vanaf de smartphone, tablet of mediaspeler, dienen eigenaars van de nieuwe printer een gratis app van Kodak te downloaden. De nieuwe all-in-one – die ook kan functioneren als scanner, kopieerapparaat en fax – biedt tevens de mogelijkheden om beelden uit diverse videoformaten (mov, avi en mp4) te printen.

Kodak stelt dat het apparaat ook 3D-foto’s kan afdrukken, maar hoe dat precies werkt laat de fabrikant nog even in het midden. De ESP Office 2170 beschikt over een ingebouwd lcd-scherm van 1,5-inch en een SD-kaartlezer. De all-in-one komt in juni uit in Amerika, waar hij omgerekend 102 euro zal kosten. Of de printer ook in Nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend.