Het Japanse Minebea heeft een toetsenbord ontwikkeld op basis van een groot touchscreen. Dit Cool Leaf-toetsenbord oogt stijlvol, maar zal wel even wennen zijn voor pc-veteranen.

Typen op een touchscreen is even wennen voor de wat oudere pc-gebruiker die gewoon is om fysieke knoppen onder zijn vingers te voelen. Voor jongere, mobiele computeraars – de ‘smartphonegeneratie’ – is het rappe tikwerk op platte schermpjes echter gesneden koek.

In het laatste geval kan Minebeas nieuwe toetsenbord een mooie vervanging zijn voor ouderwetse keyboards met fysieke toetsen. Dit toetsenbord is gebaseerd op hetzelfde principe als menig smartphone: op een touchscreen verschijnen diverse toetsen, die men kan aanraken om letters in te voeren.

Het levert een uiterst slank toetsenbordje op, maar de ijkende werking van fysieke letterknoppen ontbreekt. De Cool Leaf is vooralsnog alleen in een Japanse versie beschikbaar, maar de Japanse fabrikant laat weten in juli ook andere versies uit te brengen, waaronder een variant met Amerikaanse ‘knoppen’-indeling. De prijs is nog niet bekend.