Altec Lansing heeft woensdag twee nieuwe stereo speaker-systemen geïntroduceerd voor gebruik bij computers en mp3-spelers. De BXR1320 is een compacte, stijlvolle 2.0 speaker-set met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De BXR1321-set bestaat uit twee speakers en een subwoofer voor een extra stevige bas.

De BXR1321 is een 2.1 subwoofer/speaker-combinatie die, ondanks het compacte design, 84db aan geluid laat weerklinken. De set bestaat uit twee 2-inch full range speakers en een 4-inch zijwaarts gerichte subwoofer. Een aux-in poort maakt het aansluiten van extra apparatuur, zoals een dvd- of mp3-speler eenvoudig.

De compacte BXR1320 is een 2.0-set bestaande uit twee 2-inch full range speakers. De stroomvoorziening gebeurt via usb, waardoor een stopcontact niet nodig is.

Beide speaker-systemen beschikken over Altec Lansing's AudioAlignment-technologie. Deze zorgt ervoor dat alle onderdelen, zoals de speakers, elektronica en behuizing, op elkaar zijn afgestemd om het beste, meest natuurlijke geluid te realiseren.

Bovendien beschikken de speaker over een bescherming tegen magnetische velden, zodat ze zonder problemen naast een beeldscherm zijn te plaatsen. De bedieningsknoppen zitten binnen handbereik op de speaker.

De BXR1320 en BXR1321 van Altec Lansing zijn medio mei beschikbaar. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 19,99 euro en 34,99 euro.