Sharp heeft dinsdag twee nieuwe blu-rayspelers gepresenteerd voor een complete 3D-ervaring: de BD-HP25S en de BD-HP35S. Naast weergave van 3D blu-raydiscs wordt ook 2D-content afgespeeld op een Sharp AQUOS LCD TV en via Wireless lan is het mogelijk om video’s via YouTube af te spelen.

De BD-HP25S en de BD-HP35S beschikken over geavanceerde functies en zijn geschikt voor weergave van dvd’s met standaarddefinitie en bestanden op usb-stations en avchd-, divx Plus hd-, jpeg- en mp3-bestanden. Dankzij de hdmi upscaling-functie van beide blu-rayspelers wordt zelfs de beeldkwaliteit van dvd’s met standaarddefinitie verbeterd.

Met de draadloze lan-functie van de BD-HP25S en de BD-HP35S is het mogelijk verbinding met internet te maken. Bonus View biedt toegang tot speciale functies die beeld-in-beeld verschijnen, zodat het mogelijk is om favoriete filmscènes tegelijkertijd met bonusfuncties op compatibele Blu-rays te bekijken. Beide blu-rayspelers zijn bovendien geschikt voor de weergave van video’s via dlna. Daarnaast biedt YouTube TV de mogelijkheid om films in hd te bekijken.

De BD-HP25S en de BD-HP35S beschikken over twee usb-poorten, één aan de voorkant en één aan de achterkant, voor weergave van foto’s en video’s opgenomen in Divx Plus hd, jpeg-bestanden en mp3-audiobestanden. Bij beide modellen is het mogelijk snelle software-updates via internet uit te voeren om de nieuwste functies en aanpassingen te verkrijgen.

De BD-HP25S en BD-HP35S van Sharp zijn vanaf heden beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk 170 euro en 200 euro.