Alle serieuze spelcomputers hebben inmiddels bewegingsgevoelige besturing of – in het geval van de Kinect voor Xbox 360 – iets dat daarop lijkt. Alleen de pc heeft nog geen serieuze accessoires voor zwiepbediening. Maar dat duurt niet lang meer, stelt Razer.

De fabrikant van pc-gameaccessoires lanceert in juni de Hydra, een set bewegingsgevoelige controllers voor de pc. Elke set bestaat uit twee identieke zwiepcontrollers, die zijn uitgerust met een richtingspookje, vier actieknoppen en een ‘snelvuurtrekker’.

Bij de set wordt een basisstation geleverd, waarop men de controllers dient aan te sluiten. De nieuwe controllers worden aanvankelijk alleen verkocht in een bundel met de nieuwe puzzelgame Portal 2, die volgens Razer speciaal is ontworpen voor gebruik met de Hydra. Ook zijn de controllers te gebruiken in 125 andere games, waaronder de nieuwste Call of Duty en schietspel Bulletstorm.

De Hydra is vanaf juni beschikbaar en zal 140 euro kosten, inclusief de game Portal 2. Gamers die niet kunnen wachten, kunnen vanaf komende maand een voorbestelling plaatsen. Op de website van Razer zijn filmpjes te vinden, waarin men de Hydra in actie kan zien.