AMSTERDAM - Sony zal in de herfst van dit jaar twee tablets lanceren. De S1 is gericht op entertainment, terwijl de S2 over twee inklapbare schermen beschikt en gemaakt is voor communicatie.

Dat onthult het bedrijf dinsdag. Sony is een van de laatste grote techbedrijven die een tablet aankondigt.

Het bedrijf liet eerder al weten de tweede plek op de tabletmarkt te willen innemen achter Apple.

Beide tablets zullen worden uitgerust met het besturingssysteem Android Honeycomb en zijn deze herfst in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Prijzen of een lanceringsdatum voor Nederland zijn nog niet bekend.

S1

De S1 richt zich met een 9,4 inch-scherm en een volgens Sony 'ideaal' gewicht op de entertainmentmarkt. Zo hebben gebruikers toegang tot Qriocity, een muziek- en videodienst.

Daarnaast kunnen gebruikers games downloaden via Playstation Suite. Via de dienst zullen een aantal first generation Playstationtitels te downloaden zijn.

De S1 heeft bovendien een een gebogen achterkant (zie fotoserie) waardoor de tablet gemakkelijker te bedienen zou moeten zijn en bijvoorbeeld gekanteld op een bureau kan worden neergelegd.

S2

De S2 heeft twee 5,5 inch-schermen die inklapbaar zijn zodat het apparaat goed te vervoeren is. De schermen kunnen zowel los van elkaar als op een groot scherm gebruikt worden.

De tweede tablet van Sony is meer gericht op communicatie, maar biedt volgens Sony ook mogelijkheden voor entertainment. Ook deze tablet heeft toegang tot Qriocity.

Hoewel Sony vrij laat is met het betreden van de tabletmarkt, lijken de tablets zich te onderscheiden van de concurrentie door de specialisatie die Sony heeft toegepast en de koppeling met de eigen muziek- en videodienst.

Optimaliseren

Sony heeft de tablets naar eigen zeggen weten te optimaliseren omdat het bedrijf veel verstand heeft van zowel hardware als software. Zo zouden een aantal aanpassingen aan het besturingssysteem er voor zorgen dat de tablet extra snel is.

Ook heeft het bedrijf het toetsenbord geoptimaliseerd zodat gemakkelijk e-mails verzonden kunnen worden en gemakkelijk gecommuniceerd kan worden via sociale media.

Sony tablets