Wat begon als een 1-aprilgrap, lijkt uit te groeien tot een waar verkoopsucces. ThinkGeek brengt de iCade, een bluetooth-arcadebehuizing voor de iPad, daadwerkelijk op de markt. Maar de gadget is al bij voorbaat uitverkocht.

Vorig jaar kletste gadgetwebshop ThinkGeek zichzelf op de dijen na de ‘iCade’ te hebben geïntroduceerd. De 1-aprilgrap liep echter wat uit de hand, want er bleek daadwerkelijk vraag te zijn naar het mini-arcadekastje.

Uiteindelijk is ThinkGeek maar overstag gegaan en is het de iCade daadwerkelijk gaan produceren. In het daadwerkelijke product kan men nog steeds zijn iPad schuiven, om vervolgens de stevige joystick en knoppen van de iCade te gebruiken om games te besturen, alsof men in een ouderwetse arcadehal staat. In plaats van de dock-connectoraansluiting van de 1-aprilgrap te gebruiken, communiceert de echte iCade via bluetooth met de iPad.

Een jaar na de uit de hand gelopen grap staat de iCade op het punt om daadwerkelijk verscheept te worden naar iPad-bezitters. Het apparaat komt in mei uit en zal in eerste instantie compatibel zijn met Atari’s Greatest Hits, een collectie van honderd klassieke Atari-spellen die beschikbaar is in de App Store. Later volgen meer compatibele spellen, gelooft ThinkGeek.

De gadgetwebshop laat echter wel weten dat geïnteresseerden nog even geduld moeten hebben. De eerste lichting exemplaren van de 100 dollar kostende iCade is namelijk al bij voorbaat uitverkocht. Vooralsnog worden daarom alleen bestellingen vanuit de VS geaccepteerd, maar dat zal men enkele maanden – zodra de voorraad weer op peil begint te komen – veranderen, aldus ThinkGeek.