Signo kondigt aan dat de Pogoplug Video vanaf 26 april in Nederland te verkrijgen is. Deze versie van de Pogoplug zou eerst nog in maart op de markt komen, maar liep om onduidelijke redenen vertraging op.

Het apparaat geeft pc- en Mac-gebruikers eenvoudig toegang tot cloudcomputing, aldus Signo. Daarmee doet de Pogoplug Video wat de gewone Pogoplug ook doet: het delen van bestanden makkelijk maken. Maar naast het beschikbaar stellen van pdf’s, foto’s en muziek, streamt de ‘Video’ ook filmpjes in HD-kwaliteit naar tablets, iPads, iPhones, Android-telefoons en pc’s.

Gebruikers maken op de Pogoplug website een account aan dat wordt gekoppeld aan het Pogoplug-apparaat thuis. Vervolgens wordt bepaald welke bestanden, vanaf een op de Pogoplug aangesloten usb-stick of harde schijf, worden gedeeld.

De gebruiker heeft door verbinding te maken met de Pogoplug overal en altijd toegang tot deze bestanden en hoeft ze dus niet op zijn smartphone te bewaren, stelt Signo. Ook stelt de fabrikant dat er geen verborgen kosten zijn, zoals maandelijkse abonnementen en kosten voor dataverkeer.

De Pogoplug Video verbruikt volgens de fabrikant slechts 4 watt, waarmee het een stuk energiezuiniger is dan pc’s die via gratis software, die men kan downloaden van de Pogoplug-website, van dezelfde functionaliteit zijn te voorzien. Het apparaat komt op 26 april in de winkels te liggen en gaat 199 euro kosten.