Nu tablets op het punt lijken te staan om netbooks in de vergetelheid te dringen, zullen fabrikanten van minilaptops wat extra moeite moeten doen om hun apparaten aan de man te brengen. Acer probeert het met een golvend design.

De pc-fabrikant introduceert de Aspire One 722, een 11-inch netbook die opvalt door zowel zijn uiterlijk als zijn innerlijk. De klep van het apparaat is voorzien van een bewerkt stuk plastic, waarin een golvend effect is aangebracht. Het resultaat is een bijzondere laptopklep, die doet denken aan een meer waarin een steen is gegooid.

Onder de motorkap zijn eveneens enkele opvallende details te vinden. Zo draait de netbook niet op een Intel Atom-processor, maar op een 1GHz C-50 Ontario-processor van AMD. Ook de videochip – de Radeon HD 6250 – is afkomstig van AMD. Deze chip moet in staat zijn om HD-video vloeiend in beeld te brengen op het scherm (1366 bij 768 pixels), zonder te beknibbelen op de batterijduur van 7 uur. Wat de netbook moet gaan kosten, is nog niet bekend.