Transcend heeft woensdag twee nieuwe draagbare harde schijven met een hoge capaciteit geïntroduceerd. De SuperSpeed USB 3.0-aangedreven StoreJet 25H3P en de standaard USB 2.0-aangedreven StoreJet 25H2P beschikken allebei over een opslagcapaciteit van 1TB.

Naast de briljante paarse anti-slip rubberen buitenkant zijn de nieuwe modellen voorzien van een versterkte harde behuizing, die de kracht van een botsing gelijkmatig verdeelt en een schokdemper voor de interne harde schijf als een laatste beschermingsmaatregel. Beide schijven zijn geslaagd voor de strenge Amerikaanse drop-test normen, waarmee ze tot de meest robuuste draagbare harde schijven in de huidige markt behoren.

De StoreJet 25H3P draagbare harde schijf is een opslagapparaat dat de prestaties van USB 3.0 combineert met 1TB aan opslagruimte waarmee ongeveer 200 dvd-films kunnen worden opgeslagen. Met overdrachtsnelheden tot 90MB/s is de overdracht van een hele dvd-film binnen een minuut voltooid.

Voor gebruikers die een robuuste, kosteneffectieve opslagoplossing met veel capaciteit nodig hebben, is de USB 2.0-aangedreven StoreJet 25H2P een perfecte keuze. De StoreJet 25H2P deelt dezelfde schokbestendige eigenschappen als het StoreJet 25H3P USB 3.0 model en biedt gebruikers 1TB aan opslagruimte.

De StoreJet 25H3P is nu beschikbaar voor een advies consumentenprijs van 141 euro, terwijl de StoreJet 25H2P van Transcend nu beschikbaar is voor een advies consumentenprijs van 136 euro.