Liefhebbers van oude spelcomputers hebben weer iets om voor te sparen. Het Amerikaanse Analogue Interactive heeft de klassieke Neo-Geo van SNK voorzien van een luxe, walnotenhouten jasje en nieuwe video-aansluitingen, en biedt het apparaat ook daadwerkelijk te koop aan.

SNK, een Japanse fabrikant van speelhalapparaten en spelcomputers, bracht in 1990 de Neo-Geo uit. Van het apparaat verschenen in de jaren erna verschillende versies, die echter gebruikmaakten van dezelfde hardware. Zo was er het MVS-systeem voor in de arcadehallen en de AES voor thuis. Ook verscheen er de Neo-Geo CD, een apparaat dat de cartridges inruilde voor cd-roms.

Het Amerikaanse bedrijf Analogue Interactive brengt nu de arcadeversie – de MVS – opnieuw uit in een luxe jasje van walnotenhout. De klassieke spelcomputer kan overweg met dezelfde cartridges als de speelhalmachines destijds, maar is wel voorzien van enkele nieuwe aansluitingen. Zo is er naast een ouderwetse composietvideoaansluiting nu ook een componentuitgang te vinden, waardoor het apparaat zich goed laat aansluiten op moderne HD-tv’s.

De ruim twintig jaar oude spelcomputer is bovendien uitgerust met een nieuwe oplaadbare batterij, die gebruikt kan worden om spelgegevens op te slaan. Het apparaat zal 649 dollar (453 euro) kosten, waarmee hij ongeveer net zo duur is als de AES, toen deze begin jaren negentig werd gelanceerd.