Het Amerikaanse camerabedrijf Fastec heeft een camcorder vervaardigd die hoge-resolutiebeelden met een razende snelheid weet vast te leggen.

Casio bracht enkele jaren geleden een serie camera’s uit die video’s wisten vast te leggen met duizend beelden per seconde. Deze opnames maakten het mogelijk om bijzondere gebeurtenissen in extreme slow motion af te spelen, maar dat ging wel ten koste van de resolutie: dergelijke filmpjes waren doorgaans niet veel groter dan een postzegel.

Fastec pakt het iets professioneler aan met zijn TS3Cine. Dit apparaat kan eveneens filmpjes maken die uit enorm veel beelden per seconde bestaan, maar men hoeft er een stuk minder beeldpunten voor op te geven. Zo kan de camcorder 720 beelden per seconde vastleggen in HD-resolutie (720p) of 500 beelden per seconde bij een resolutie van 1280 bij 1024. Het apparaat kan zelfs filmen in 20 duizend fps, maar dan gaat de resolutie wel achteruit.

De stevige camcorder, die wel wat wegheeft van een forse spiegelreflexcamera, beschikt over een fors scherm van 7 inch op de achterkant. In het apparaat zit een ssd van 128GB, om de opnames op te slaan. Zijn razendsnelle cameraoog maakt het apparaat echter niet goedkoop: de TS3Cine kost zo’n 30 duizend dollar.