AMSTERDAM – De iPhone 5 zal een stuk sneller zijn dan de iPhone 4, er qua uiterlijk ongeveer hetzelfde uitzien als zijn voorganger en in september verscheept worden.

Dat stellen drie verschillende bronnen tegenover Reuters. De anonieme bronnen zijn direct betrokken bij de productie van de nieuwe smartphone van Apple.

Deze productie zal in juli of augustus beginnen zodat de toestellen in september klaar zijn om verscheept te worden. De bronnen weten ook te melden dat Apple de iPhone 5 zal uitrusten met een snellere processor. Het toestel zal bovendien erg lijken op de iPhone 4.

Geruchten

Geruchten over een nieuw toestel van Apple doen al tijden de ronde. Alle eerdere iPhones zijn altijd in de zomermaanden gelanceerd. Berichten dat de iPhone 5 pas later in het jaar te koop zal zijn, worden al langer vermeld.

Een doorgaans goed ingelichte analist wist dinsdag bovendien te melden dat het uiterlijk van de iPhone 5 inderdaad weinig zal afwijken van de iPhone 4. Ook stelde hij dat het toestel een 8 megapixel camera zal hebben.

Apple wilde niet ingaan op de geruchten.