AMSTERDAM – Na tal van geruchten over de iPhone 5 heeft een Vietnamese techsite nu de eerste videobeelden van een vermeende nieuwe iPhone met iOS 5 in handen.

De beelden zijn niet te verifiëren, maar Tweakers.net merkt terecht op dat Tinhte, de website in kwestie, al vaker met beeldmateriaal van andere toestellen kwam voor officiële aankondigingen.

Het betreft in de nieuwe video een witte iPhone die er qua uiterlijk bijna hetzelfde uitziet als de iPhone 4. Een analist van Concord Securities beweert dinsdag alle significante hardware-updates van de iPhone 5 in handen te hebben en stelt ook dat er qua uiterlijk weinig verandert.

De update van de iPhone 4 naar de iPhone 5 zou vergelijkbaar zijn met die van de iPad naar de iPad 2. Op een aantal minimale aanpassingen na zal het toestel er vergelijkbaar uitzien.

Get the Flash Player to see this player.

Een aantal uur na de publicatie van het artikel op de Vietnamese website blijkt dat het gaat om een witte iPhone 4 met een nieuwe versie van iOS 4.

Volgens de analist van Concord Securities, Ming-Chi Kuo, zal de iPhone 5 echter beschikken over een 8 megapixel camera en aan A5-chip. Deze geruchten werden eerder ook al verspreid. De iPhone 5 zou niet beschikken over NFC.

Lancering

Apple heeft nog niets bekendgemaakt over de iPhone 5. Door analisten en anonieme bronnen die bij de plannen betrokken zijn, wordt over het algemeen verwacht dat de telefoon in het najaar op de markt verschijnt.

De iPhone 3G, 3GS en iPhone 4 verschenen alle in de zomermaanden.

Get the Flash Player to see this player.