Stealth Company lanceert de Little PC, een nieuwe mini-pc die in verschillende opzichten stevig kan worden genoemd. In de compacte, maar robuuste behuizing zit namelijk verrassend krachtige hardware verstopt.

De Amerikaanse pc-fabrikant staat bekend om zijn robuuste computers en de Little PC is geen uitzondering. Wel is de nieuwe minicomputer opvallend klein: het apparaatje meet zo’n 17 bij 16 bij 4,5 centimeter en past dan ook makkelijk in een rugzak. Het is dan ook de bedoeling dat men de compacte pc met zich mee kan nemen als een laptop.

Dergelijke afmetingen zijn op zich niet nieuw, maar waren vooralsnog wel voorbehouden aan zogeheten nettops, kleine pc’s met de bescheiden kracht van een netbook. De Little PC laat zich echter eerder meten met een high-end laptop: het apparaat beschikt onder meer over een Core i3-, i5- of i7-processor van Intel en er past tot 8GB aan werkgeheugen in.

Daarnaast is de pc uit te rusten met harddisks of ssd’s van maximaal 750GB, een dvd- of blu-raybrander en wifi. De geïntegreerde grafische chip zou krachtig genoeg zijn om full-HD videomateriaal vloeiend in beeld te brengen. De prijs van de Little PC is wel een stuk minder compact dan het computertje zelf: afhankelijk van de configuratie moet men minimaal 1650 dollar betalen.