Wie in rust van muziek wil genieten en geen andere mensen wil lastig vallen kan het beste een goede koptelefoon aanschaffen. Met zo'n koptelefoon op pad gaan is echter veel meer gedoe, dan simpelweg oordopjes op zak mee te nemen.

Daarbij zijn de meningen verdeeld of zo'n koptelefoon daadwerkelijk een stijlvolle modestatement is. Maxell heeft daarom meer vertrouwen in kwalitatief hoogstaande oordopjes. De nieuwe Vibrabone HP-VBC40 heeft zelfs een manier gevonden om de bas wat extra vermogen te geven.

De oordopjes zijn in zekere zin hybride te noemen. Ze maken namelijk gebruik van standaard speaker drivers en van drivers die de bas via botgeleiding laten doorkomen. Hierdoor krijgt de muziek net iets meer intensiteit. Daarnaast is het nog veiliger ook voor het trommelvlies.

De bas kan, naast het 'normale' volume, naar believen harder en zachter gezet worden. De Vibrabone HP-VBC40 van Maxell is verkrijgbaar in het zwart, blauw en wit. De oordopjes zullen vanaf 25 april in Japan verkrijgbaar moeten zijn. Wat ze moeten gaan kosten is evenwel nog niet bekend.