Zoals met elke innovatieve ontwikkeling op technologisch gebied dat voor het eerst gelanceerd wordt, is de prijs van het product belachelijk hoog. Dat verandert zodra de concurrentie verschijnt. Vooralsnog is de nieuwe koelkast van Samsung nog behoorlijk duur.

De RF4289 is dan ook niet zomaar een koelkast. De koelkast werd als eerste onthuld tijdens de CES 2011, de elektronicabeurs voor consumenten die elk jaar in januari in Las Vegas wordt gehouden. De RF4289 is in principe een standaard koelkast met een ingebouwde lcd-touchscreen.

De touchscreen kan apps draaien om zo gebruikers te vermaken tijdens het koken van bijvoorbeeld de aardappels. Ook zijn er apps met recepten of die dienst kunnen doen als een reminder, een agenda voor het hele gezin of boodschappenlijst. In zeker zin is deze lcd-touchscreen dus een tablet die vastzit aan de koelkast.

De RF4289 van Samsung kost maar liefst omgerekend zo'n 2470 euro. Dan is een tablet-case met zuignap aanschaffen stukken goedkoper en die kan net zo makkelijk met tablet op een koelkast worden geplakt. De koelkast zal later deze maand verkrijgbaar moeten zijn.