Asus heeft een draadloos hdmi-systeem ontworpen dat speciaal is bedoeld om het beeld van de computer in de werkkamer draadloos naar de tv in de woonkamer te sturen. Daarbij stuurt het systeem toetsenbord- en muiscommando;s draadloos terug naar de pc.

Met dit systeem – Wirelss Audio Video Interaction of kortweg ‘Wavi’ genaamd – heeft Asus naar eigen zeggen een primeur te pakken: het zou het eerste draadloze hdmi-streamingsysteem ter wereld zijn, dat draadloze informatie in beide richtingen verstuurt.

Met de Wavi kunnen gebruikers draadloos beelden ontvangen van de pc op hun tv, over een maximale afstand van 25 meter. Zo kunnen pc-gamers veeleisende games spelen, zonder dat er een lawaaierige computertoren in de woonkamer hoeft te staan. Ook kan het systeem gebruikt worden om full-HD films met de pc af te spelen en in de woon- of slaapkamer te bekijken.

Het systeem bestaat uit twee apparaatjes. De ene dient te worden aangesloten op een tv, terwijl de andere kan worden vastgesnoerd aan de pc. Het tv-apparaatje heeft een ingebouwde ontvanger voor draadloos usb, zodat gebruikers een draadloze keyboard en muis kunnen gebruiken om hun pc vanaf de bank te bedienen. Ook 3D-beelden (maximaal 1080p24) worden ondersteund. Wat de set precies gaat kosten, is nog niet bekend.