Naar verluidt werkt HP aan een eigen variant op Apple’s iTunes. De muziek- en filmdienst moet draaien op tablets en smartphones die op HP’s WebOS draaien.

Dat zou blijken uit een gelekte presentatiedia van HP. Op de bewuste dia is een HP TouchPad tablet te zien, waarop de HP Music Store te zien is. In de Music Store zouden gebruikers muziek kunnen aanschaffen en afspelen, net als bij Apple’s iTunes. Ook zou de computer- en elektronicafabrikant werken aan een HP Movie Store, waar gebruikers films kunnen huren en kopen.

Een saillant detail is het gerucht dat de diensten gebruik zouden maken van cloudgebaseerde opslag. Klanten kunnen aangeschafte muziek online opslaan, zodat ze er met elk ondersteund apparaat bij kunnen, zolang er verbinding is met het internet.

Bovendien zou HP’s aankomende tablet, de TouchPad, worden uitgerust met een functie die bijhoudt welke muziek het meest wordt afgespeeld, om deze nummers vervolgens automatisch op de tablet op te slaan. Zo zou deze muziek ook te beluisteren zijn, als er geen internetverbinding beschikbaar is.