ViewSonic introduceert de ViewPad 10s, een nieuwe tablet van 10,1 inch. Het apparaat draait op Android 2.2 en is bedoeld voor entertainment en social media.

De ViewPad 10s is voorzien van een multitouch aanraakscherm van 10,1 inch, dat dezelfde resolutie biedt als het scherm van Apple’s iPads. De tablet draait op een Tegra 2 dual-core processor van Nvidia. Via de ingebouwde hdmi-uitgang kan het apparaat ook full-HD video uitvoeren naar televisies.

ViewSonics nieuwe tablet wordt standaard geleverd met een microSD-kaart die 16GB aan opslagruimte biedt. Gebruikers kunnen de capaciteit uitbreiden met een andere microSD-kaart, maar het is ook mogelijk om usb-sticks of externe harddisks aan te sluiten via usb.

De tablet is verder uitgerust met een 1,3-megapixelcamera aan de voorzijde. Volgens ViewSonic bedraagt de batterijduur 6,5 uur bij intensief gebruik. De zwarte tablet ligt in twee varianten in de winkels: voor het wifi-model betaalt men 349 euro, terwijl het model met ondersteuning voor zowel wifi als mobiele netwerken (3G) 399 euro kost.