AMSTERDAM – Jim Balsillie, CEO van Research in Motion (het bedrijf achter Blackberry), noemt de recensies van de in de Verenigde Staten gelanceerde tablet Playbook ‘oneerlijk’ en verdedigt de keuzes die het bedrijf gemaakt heeft.

Toonaangevende media zijn het er over het algemeen over eens dat de Playbook geen competitie zal zijn voor tablets als de iPad.

De Playbook beschikt niet over de vertrouwde e-maildienst die Blackberry mede groot heeft gemaakt. Ook is er alleen een wifi-versie van het apparaat verkrijgbaar.

Koppelen

De tablet van Research In Motion (RIM) dient te worden gekoppeld aan een Blackberry. Daarna is de e-maildienst en mobiel internet als er geen wifi aanwezig is, beschikbaar. Balsillie verdedigt de keuzes van Research In Motion (RIM) in een interview met Bloomberg.

“Ik vind de reviews oneerlijk. Zestig miljoen Blackberrygebruikers kunnen hun telefoon koppelen aan een Playbook. Veel mensen die deze tablet willen, willen een veilige uitbreiding van hun Blackberry.”

'Zeer binnenkort'

De topman laat wel weten dat een eigen e-maildienst ‘zeer binnenkort’ beschikbaar wordt. Balsillie hint op bekendmakingen begin mei tijdens de jaarlijkse conferentie Blackberry World.

De Playbook verschijnt in het tweede kwartaal in Nederland, een exacte lanceringsdatum is niet bekendgemaakt.