Acer richt zich met zijn tweede tablet, de Iconia Tab A100, in de eerste plaats op vrouwelijke gebruikers. Dankzij zijn kleinere formaat van 7 inch is de A100 volgens Acer fijner voor dagelijks gebruik door vrouwen, dan de 10-inch A500.

Dat stelt Digitimes, dat zich zegt te baseren op uitspraken van toeleveranciers van Acer. Volgens deze leveranciers van onderdelen heeft Acer het kleinere broertje van de Iconia Tab A500 specifiek ontwikkeld voor vrouwen. Door zijn kleinere formaat kan men het apparaat met één hand vasthouden en het met de andere bedienen. En dat kunnen vrouwen wel waarderen, gelooft Acer.

Dezelfde bronnen stellen ook dat de A100 niet lang na de A500 op de markt zal komen. Vorige week werd duidelijk dat Acer de grotere versie van de Iconia Tab eind april uitbrengt in de VS, met een prijskaartje dat begint bij 450 dollar. De kleinere A100 zou naar verluidt nu ook eind april of begin mei verkrijgbaar zijn.

Beide tablets zullen draaien op Android 3.0 en beschikken over een Tegra 2-chip van Nvidia. De mobiele computertjes krijgen min of meer dezelfde specificaties, al moet de A100 het uiteraard met een kleiner scherm met lagere resolutie stellen. Ook zal de kleinere tablet genoegen moeten nemen met minder opslagruimte. Wat de Iconia Tab A100 zal kosten, is nog niet duidelijk.