Alienware blijft zijn gamelaptoplijn uitbreiden. Het bedrijf lijkt binnenkort ook een nieuw topmodel uit te brengen met een fors formaat van 18,4 inch.

De Mx-lijn van Alienware werd jarenlang bevolkt door twee modellen: de 15,6-inch M15x en de 17,3-inch M17x. Begin vorig jaar kwam daar de netbookachtige M11x bij, en onlangs werd bekend dat de fabrikant van gamesystemen binnenkort een nieuw tussenmodel van 14 inch zal uitbrengen, de M14x. Maar daar blijft het niet bij, meldt Engadget.

Volgens de elektronicanieuwssite maakte de Canadese website van Alienware kortstondig melding van een nieuw topmodel, de M18x. De bewuste pagina is inmiddels weer offline gehaald, maar niet voordat Engadget de nodige specificaties had overgenomen. Daaruit zou onder meer blijken dat Dell – moederbedrijf van Alienware – van plan is de nieuwe laptop begin mei op de markt te brengen.

De nieuwe laptop zou in elk geval beschikken over een Intel Core i7-processor van 2,8GHz, 4GB werkgeheugen, een GeForce GTX 460M-videokaart en een 320GB harddisk. Andere standaardspecificaties zijn een 18,4-inch Full-HD scherm en een hdmi-uitgang die in staat is om 3D-beelden door te geven aan compatibele tv’s.

Deze basisconfiguratie moet 2000 Canadese dollar kosten, omgerekend 1435 euro. Voor een meerprijs zou de M18x zijn uit te rusten met een snellere processor (tot 3,4Ghz), meer werkgeheugen en schijfruimte. Ook zouden klanten voor één of twee snellere videokaarten kunnen kiezen.