De tijd dat universele afstandsbedieningen alleen maar gebruikt konden worden om diverse apparaten in huis te bedienen, lijkt voorbij. Conspin rustte een universele afstandsbediening uit met Android, waardoor het apparaat ook als mediaspeler en smartphone dient.

Het resultaat is de Andi-One, een bediening die niet alleen alle audio/video-apparatuur in huis aanstuurt, maar zichzelf ook een plaatsje toebedeelt tussen die apparaten: men kan ermee videobellen, e-mailen en internetten, en het apparaat kan HD-video afspelen via de hdmi-verbinding in zijn oplaadstation. En dan zijn er nog eens ruim honderdduizend apps in de Android Market, waarmee de Andi-One compatibel is.

Het geheim achter het apparaatje is de combinatie van smartphonefunctionaliteit met de rf- (radiofrequentie) en infrarood-zenders die in andere universele afstandsbediening te vinden zijn. De Andi-One ziet er op het eerste gezicht uit als een mobiel, compleet met 3,5-inch touchscreen en wifi – alleen een simkaart ontbreekt.

De bedieningsknoppen voor bijvoorbeeld de televisie verschijnen desgewenst op het touchscreen, terwijl het via wifi mogelijk is om ook een pc aan te sturen. Een nadeel is de accu: net als smartphones zal de Andi-One regelmatig aan de lader moeten. Ook de prijs, ruim 240 euro, valt een stuk hoger uit dan die van de gemiddelde universele afstandsbediening.