TDK lanceert een nieuwe stereohoofdtelefoon in Nederland. Deze ST800 High Fidelity beschikt over een opvallende volumeregelaar met visuele equalizer.

Voor wie graag ‘de hartslag’ van zijn muziek terugziet tijdens het luisteren, komt TDK met de ST800 High Fidelity. Deze hoofdtelefoon – die qua vorm nog wel wat wegheeft van een Beats by Dr. Dre-model – beschikt over een opvallende volumeregelaar. Met deze regelaar kan men niet alleen de geluidssterkte afstellen, maar ook het volume van de lage en hoge tonen apart aanpassen. Ondertussen levert de visuele equalizer een boeiend schouwspel op, aldus TDK.

De fabrikant heeft de hoofdtelefoon voorzien van twee 50-millimeter speakers en belooft daarmee een helder en vol geluid te leveren. Wel heeft het lcd-schermpje van de equalizer zijn eigen voeding nodig in de vorm van twee AAA-batterijen. De hoofdtelefoon, die deel uitmaakt van TDK’s nieuwe Life on Record-productlijn, heeft een adviesprijs van 229 euro.

Binnen dezelfde serie brengt TDK ook enkele andere producten uit in Nederland. Zo lanceert de hififabrikant de eerder aangekondigde Boombox (vanaf 499 euro), de Sound Cube (een soort iPod-dock met twee speakers voor 399 euro) en twee snaaraangedreven draaitafels (vanaf 349 euro).