HTC heeft dinsdag de HTC Sensation geïntroduceerd. Een smartphone speciaal ontwikkeld voor mobiel entertainment.

De HTC Sensation is voorzien van afgeronde hoeken en een aluminium unibody design. Het 4.3-inch qHD-display levert 16:9 breedbeeld in hoge-resolutie. Het toestel bevat een 1.2 GHZ dual-core Qualcomm Snapdragon processor.

De HTC Sensation is de eerste smartphone met HTC Watch, een applicatie die een volledige bibliotheek met de nieuwste films en TV-programma's beschikbaar maakt. HTC Watch gebruikt progressieve download-technologie waardoor video’s direct gezien kunnen worden, zonder dat er gewacht moet worden totdat een zwaar bestand is gedownload. Met de HTC Sensation kunnen HTC Watch video’s door middel van een hdmi-adapter ook afgespeeld worden op flat-screen televisies.

De vernieuwde HTC Sense-ervaring bevat nieuwe functionaliteit en verbeteringen waardoor gebruikers het maximale uit hun smartphone kunnen halen. Zo introduceert HTC een gepersonaliseerde actieve ‘lockscreen’ ervaring. Deze verandert de schermbeveiliging in een real-time scherm met de belangrijkste informatie en content, zoals updates van sociale netweken, foto’s, het weer of aandeelkoersen.

Bovendien wordt de nieuwe, actieve schermbeveiliging een gepersonaliseerde gateway die de gebruiker met een beweging snel toegang geeft tot de meest gebruikte functionaliteit. Door de scherpere grafische beelden, levendige animaties en nieuwe widgets biedt HTC Sense een nog intensere gebruikerservaring. Zo is de weerinformatie zowel in beeld als audio beschikbaar.

De 8-megapixel camera heeft een nieuwe quick snap-functionaliteit waardoor het mogelijk is foto’s te nemen zonder zelf de actie te moeten missen. Verder kan de HTC Sensation full HD video in 1080p resolutie tot 30 frames per seconde opnemen, met full stereo geluid. Met de nieuwe Video Trimmer tool kan men clips verkleinen tot het ideale formaat voor het delen met vrienden en familie.

De HTC Sensation is vanaf 1 juni in eerste instantie beschikbaar via Vodafone. De consumentenadviesprijs van het toestel bedraagt 600 euro.