Een Chinese fabrikant heeft een Android-tablet weten te vervaardigen, die voor nog geen 100 euro van eigenaar verwisselt. Het schappelijke prijskaartje van deze Eximus 7 lijkt echter wel ten koste te gaan van de gebruikservaring.

De nieuwe tablet – die vooralsnog alleen verkrijgbaar is via importwebshop Chinavision – maakt veelal gebruik van oudere technologieën, om de prijs in het gareel te houden. Zo draait het apparaat op een relatief trage 720MHz processor en is Android-versie 2.1 onder het stof vandaan gehaald om de tablet aan te sturen.

Ook het 7-inch, resistieve touchscreen lijkt de ultieme gebruikservaring in de weg te staan, maar dat weerhoudt Chinavision er niet van om te claimen dat het apparaat de ‘beste’ manier vormt om het internet, de mail en games te checken.

Hoewel de Eximus 7 het zonder gps-functionaliteit moet stellen, heeft het apparaat wel wifi aan boord. Ook zijn er aansluitingen aanwezig voor usb-sticks, geheugenkaartjes en hdmi, en beschikt de 86 euro kostende tablet over een camera voor videochats.