Computerbouwer MSI lanceert de GE620, een nieuwe gamelaptop met een jasje dat minder schreeuwerig is dan men gewend is van laptops voor gamers.

In plaats van opvallende kleuren en flitsende lampjes, heeft de GE620 een sober design van geborsteld aluminium. Opmerkelijk is ook het lage ‘chiclet’-toetsenbord van de laptop, dat een stuk comfortabeler en chiquer oogt dan de toetsenborden die MSI voorheen gebruikte voor zijn gamelaptops.

Onder de eenvoudige, maar stijlvolle motorkap zitten onder meer een Core i7-processor van Intel en een GeForce GT540M-videokaart van Nvidia. Het apparaat heeft een 15,4-inch scherm dat, afhankelijk van het model, beelden in HD of Full-HD weergeeft. Ook de harddiskgrootte – variërend van 320 tot en met 750GB – hangt af van het model.

De nieuwe laptop beschikt verder over een hdmi 1.4-uitgang, twee usb 3.0-aansluitingen en een usb 2.0-poort. Bij de duurdere modellen zal de standaard dvd-brander plaatsmaken voor een blu-raystation. De prijzen van MSI’s nieuwe gamelaptop lopen uiteen van 700 tot 1200 euro.