AMSTERDAM – Na een aantal geruchten over verschillende Blackberrytoestellen met een aanraakscherm is er afgelopen weekend een video uitgelekt van de Blackberry Bold met zo’n scherm.

Dat schrijft N4bb.com op basis van de video die zij van een anonieme tipgever kregen.

Op de video is een Blackberry Bold te zien die er qua uiterlijk hetzelfde uitziet als de huidige Bold. Het enige verschil is dat een aantal basishandelingen zoals scrollen en aanklikken ook via het aanraakscherm uit te voeren zijn.

Montana en Orlando

De Bold zal wat betreft het scherm dus niet gaan concurreren met de iPhone of HTC- en Samsungtoestellen waarbij de besturing bijna volledig via het aanraakscherm verloopt.

Het nog te lanceren toestel zou de naam Blackberry Bold Touch 9930 Montana krijgen. Ook geruchten over een nieuw toestel met de naam Orlando doen de ronde. Ook dat toestel zou beschikken over een aanraakscherm.

Ervaring

Research In Motion (RIM), het bedrijf achter Blackberry, heeft nog niet zo gek veel ervaring met aanraakschermen. De Blackberry Storm, te koop sinds eind 2008, was de eerste 'touchtelefoon' van het bedrijf.

In september 2010 werd de Torch geïntroduceerd. Inmiddels is duidelijk dat er in april ook een tablet op de markt zal verschijnen die beschikt over veel uitgebreidere touchmogelijkheden.